Трансферната сага около Виктор Осимен и Ромелу Лукаку продължава.

Челси отчаяно иска да привлече класен централен нападател до края на лятото, като междувременно иска да се отърве от белгиеца, който така и не успя да се адаптира на "Стамфорд Бридж".

Междувременно Наполи твърдо държи да вземе максимално висока сума за Осимен, ако се реши да продава.

"Сините" вече похарчиха почти 200 милиона евро за нови футболисти, но все още не са завършили селекцията.

Голямата цел на Челси през лятото е именно Осимен. "Сините" преговарят с Наполи за него от известно време, а сега тимът на Антонио Конте е изпратил контраоферта.

Според цитирания от webcafe - "Сън", италианците искат 45 млн. евро, Лукаку и младия халф Чезаре Касадей, за да пратят Осимен към "Стамфорд Бридж".

31-годишният Лукаку е на второ място в класацията за най-висока обща трансферна цена, която е плащана за него в кариерата му. Трансферните суми, платени за белгиеца в цялата му кариера, са общо 339,22 млн. евро, като само за Неймар са плащани повече в историята - общо 400 млн.

Челси си върна нападателя срещу 113 млн. евро през лятото на 2021-ва. В последните два сезона Лукаку игра под наем в Интер и Рома и сега отново се очаква да поеме към Италия за много по-скромна сума.

21-годишният Чезаре Касадей пък е продукт на академиите на Чезена и Интер. "Сините" платиха за него 15 млн. евро през 2022-ра, но след два наема в Рединг и Лестър може и да се разделят с него.

Спортният директор на Наполи Джовани Мана е преговарял с ръководството на Челси на живо в Лондон за потенциална размяна.

Междувременно Мана е опипал почвата и за евентуални трансфери на Скот Мактоминей от Манчестър Юнайтед и Били Гилмор от Брайтън.

От Наполи признаха, че нападателят официално е поискал трансфер, след като бе оставен на пейката за мача им срещу Модена от Купата на Италия.

25-годишният нигериец наниза 15 гола и даде три асистенции в 25 мача от Серия "А" през миналия сезон. Общо Осимен има 133 мача със 76 гола и 18 асистенции, откакто премина в Наполи от Лил през лятото на 2020-а.

Осимен е свързван и с интерес от страна на Пари Сен Жермен след раздялата с Килиан Мбапе, който пое към Реал Мадрид.

В Челси пък се върнаха към основната си трансферна цел в лицето на Осимен, след като пропадна сделката с Атлетико Мадрид за Саму Омородион. В резултат на това се провали и трансферът на Конър Галахър, който трябваше да се върне в Лондон, след като на практика бе изгонен от клуба си.

Снимка: БГНЕС