Около 6000 фенове на Аталанта ще подкрепят отбора в сблъсъка за Суперкупата на Европа утре. Бергамаските, които спечелиха Лига Европа, се изправят срещу Реал Мадрид - носител на Шампионската лига. Мачът е във Варшава.

Мечтаейки за истинското парти, това на терена и по трибуните, което ще стигне чак до Бергамо, другото парти във Варшава започва днес. Това е "Фестивалът на феновете" - поредица от събития, организирани от Уефа за оживяване на полската столица, която е домакин на Суперкупата на Европа. Районът на събитието е разположен на булевардите на Висла, живописна крайбрежна алея в близост до Националния стадион.

Фенпарка ще бъде отворено днес от 10:00 до 22:00 ч., а утре от 10:00 до 18:00 ч. Вътре ще има щандове за снимки с трофея (малко по-надолу, в Двореца на културата, има гигантска репродукция на купата), футболни игрища 4 на 4 и други зони за игра на футболна тематика, различни зони за спонсори, многобройни щандове за храна и напитки и официални стоки за Суперкупата.

Във Варшава ще има шест хиляди фенове на Аталанта, готови да започнат отново пътуванията си в Европа по старите си навици: някои с директни полети или чартъри, други със смени на най-различни европейски летища, трети с кола или влак. Стадионът е разпродаден, а Уефа съветва да не се търсят билети на черно.

"Билети няма да могат да се закупят на място. Избягвайте да купувате билети на черния пазар: няма да можете да влезете на стадиона без валиден билет", са инструкциите, публикувани вчера. Всички билети ще бъдат електронни и ще бъдат достъпни за мобилните телефони чрез приложението Uefa Mobile Tickets.