Новаците в Серия А Венеция и Парма се разделиха с Купата на Италия още в първи кръг. Крилатите лъвове загубиха 1:3 от Бреша, докато Парма също се раздели с турнира след поражение от втородивизионен тим - Палермо.

Горчив официален дебют за Еузебио Ди Франческо на пейката на Венеция. Новакът в Серия А загуби с 1:3 от втородивизионния Бреша. Отборът на Маран - както вече бе направил в приятелската среща с победа над Дженоа, доказа, че е с повече пробег в краката и добра игра, само няколко дни преди дебюта си в лигата (в петък вечер на "Ригамонти" срещу Палермо).

Венеция - без петима контузени играчи и с Тесман, извън състава заради идеята за трансфер, започна добре с удар в гредата на Гиткяер, но минута по-късно (13 минута) те бяха обсипани от Борели: централният нападател на Бреша се възползва напълно от центриране на Бизоли отдесно и пронизва Йоронен. Само 18 секуни след почивката Бреша нанесе втори удар. Този път Олцер бе точен и наказа разсейване на защитата на Венеция. В 82-ата минута Олцер покачи на 3:0. В 85-ата минута Идзес намали резултата с удар с глава от наказателното поле. Бреша се класира напред и ще срещне друг елитен тим - Монца.

Палермо пък удари Парма насред "Енио Тардини", елиминирайки Дуковете и давайки си магическа нощ на стадио "Марадона" срещу Наполи в следващия кръг. Победата бе заслужена за сицилианците, чийто вратар Гомис беше героят на деня: през първото полувреме той парира дузпа на Денис Ман и опасен удар на Бони, а през второто полувреме, инстинктивно отрази удар с глава на Чиркати.

Представянето на Парма беше разочароващо: те създадоха няколко шанса през първото полувреме, но след това през второто чувствително се отпуснаха. Решаващият гол бе дело на Роберто Инсиние в края на първото полувреме. Крилото на Палермо, след като изпълни ъглов удар, се възползва от заспалата защита на Парма, навлезе в наказателното поле и порази вратата с прекрасен удар с левия крак. За отбелязване в Парма е мускулната травма, която получи Бони: проблем в десния прасец. Трудно му е да се възстанови за първия шампионатен мач, насрочен за 17 август на "Тардини" срещу Фиорентина.