Треньорът на Наполи Антонио Конте не беше прекалено притеснен от равенството 0:0 с Модена в първия кръг на Купата на Италия в събота вечер, но изглеждаше леко разочарован, когато го попитаха за активността на клуба на трансферния пазар. Адзурите се класираха напред благодарение на вратаря Алекс Мерет, който спаси две от дузпите на съперника и Наполи спечели 4:3.

Конте призна, че Наполи "не е бил достатъчно прецизен" срещу отбора от Серия Б, но е доволен от успеха, въпреки че е с дузпи. На въпроса дали в Наполи може да се появят нови попълнения преди началото на сезона в Серия А следващия уикенд, треньорът призна, че е трудно да се убедят играчи от най-високо ниво да се присъединят към Наполи без европейски футбол през предстоящия сезон.

Той намекна, че в настоящата ситуация клубът трябва да компенсира с "други неща", но заяви, че е трудно да се говори публично за конкретните оферти и цифри. 

"Не бяхме достатъчно прецизни. Често говорим за владеене на топката и аз не съм съгласен, но тъй като всички говорят за това, днес виждам 75% владеене, 28 удара към вратата. Но ако държиш топката толкова много и стреляш към вратата без особена ефективност, трябва да помислиш малко повече за това, което правиш", заяви Конте.

"Така или иначе беше интересен мач, ще ни бъде полезен при контраатаки. Поехме няколко риска при контраатаките си, това е нормално, то е част от процеса. Щеше ми се да бяхме вкарали няколко гола за феновете. Момчетата имат всичко, това ми е достатъчно. Сега нека започнем сезона в първенството с три точки, а след това ще продължим да работим усилено".

"Доволен съм от отдадеността на момчетата, от тяхното желание, но има някои обективни ситуации, за които ми е трудно да говоря. Ако анализирате обективно, ще знаете отговора. Аз не съм тук, за да казвам какво трябва да се направи, вие виждате реалността. Чувам хората да казват, че този отбор е вторият фаворит за Скудетото, но на нас ни липсват 12 играчи, повече от половината отбор напусна".

"Трябва да се съобразяваме с определени параметри на пазара - цената на трансфера, заплатата и третият параметър е играчът да иска да дойде тук, както направих аз, въпреки че знае, че няма европейски футбол. Не е много привлекателно, така че трябва да развълнуваш играча по други начини. Има някои обективни неща (които трябва да се разгледат), а ние продължаваме да работим със страст и желание".