Алекс Мерет е героят на вечерта за Наполи, в официалния дебют на Антонио Конте начело на тима. На стадион "Марадона" адзурите победиха с 4:3 след изпълнение на дузпи Модена в първия кръг на Купата на Италия. В редовното време Наполи така и не успя да вкара гол на втородивизионния тим. Мерет спаси две дузпи при рулетката след мача и това прати Наполи в следващата фаза.

Това беше един разочароващ Наполи, много пасивен и с малко агресивност, когато трябваше да се спечели топката, това, което видяхме в първия мач на сезона на "Марадона", може би и по силата на не оптималното състояние. Първото полувреме без никакъв блясък и с някои рискове, второто полувреме леко в подем, но без нещо сензационно.

Само двама - Буонджорно и Спинацола - бяха нови състезатели в сравнение с миналата година в титулярния състав. Логично, игровата система е нова, като Распадори бе на върха на атаката в 3-4-2-1, докато се чака да се реши казусът Осимен - Лукаку. Търсенето на широчина от страна на външните полузащитници беше с характер, подобен на този на Конте, като Политано  и Квара често бяха навътре в сравнение с близкото минало.

олузащитата от двама души обаче оставяше повече от няколко пространства за контраатаките на Модена: в 20-ата минута Палумбо пропиля слаб удар на Мерет, а в 33-ата минута дори тресна напречната греда с любимия си удар с левия крак. Накратко, невероятно, но вярно, повече Модена, отколкото Наполи през първите 45 минути.

Наполи започна малко по-силно в началото на второто полувреме, опитвайки се да разбие стената на гостите с няколко силни удара от далеч. Но Модена остана доста компактна и Конте промени формацията на 4-4-2 с включването на Нгонге и Оливера (а след това и на Шедира до Симеоне). Опасни удаяри обаче нямаше.

Така без голове в редовното време се стигна до дузпи. Първи пропусна Наполи - Шедира, но след това имаше две спасявания на Мерет - срещу Дзаро и Батистела. Това прати Наполи напред, след като за адзурите останалите изпълнители (Ди Лоренцо, Нгонге, Симеоне и Кварацхелия) бяха точни.