Чудесен гол на Жуниор Месиас позволи на Дженоа да победи Реджана, Удинезе разгроми Авелино с 4:0, Сасуоло се справи с Читадела, а Монца се нуждаеше от дузпи, за да победи Судтирол в първия кръг на Купата на Италия. Същинският турнир стартира снощи с четири срещи, а останалите ще се играят в събота, неделя и понеделник.

При промяна в правилата от този сезон, ако резултатът е равен след 90 минути, се преминава направо към изпълнение на дузпи, без да се налага да се играе допълнително време. Това важи само до четвъртфиналите на Купата на Италия включително.

За Дженоа беше по-трудно от очакваното да победи отбора от Серия Б Реджана, но го направи със стил благодарение на прекрасен гол на Месиас, който последва дузпа реализирана от Руслан Малиновски. Грифоните продължат напред, като ще се изправят срещу Комо или Сампдория във втория кръг.

Удинезе се справи с Авелино от Серия С с 4:0 с голове на Бренер, Флориан Товен, Лоренцо Лука и Кейнан Дейвис. В следващия кръг фриуланите ще се изправят срещу Салернитана или Специя.

Сасуоло победи Читадела с 2:1, като Самуеле Мулатиери и Арманд Лориенте бяха точни за хората на треньора Фабио Гросо. Неровердите ще се изправят срещу Лече или Мантова във втория кръг.

Монца направи своя състезателен дебют под ръководството на новия треньор Алесандро Неста и той не беше впечатляващ - равенство 0:0 у дома със Судтирол от Серия Б. Уорън Бондо пропусна няколко шанса, а ударът с глава на Пабло Мари беше избит. Двубоят трябваше да бъде решен от дузпи и Семуел Пициняко спаси важния удар за Судтирол, а Армандо Ицо реализира и прати Монца напред. В следващия кръг те ще се изправят срещу Венеция или Бреша.