Матео Ретеги е на път да премине от Дженоа в Аталанта, където ще бъде един от шестимата национали на Италия, които се надяват да се утвърдят като титуляри в тима на  Лучано Спалети. Натурализираният аржентинец е привлечен, за да замени контузилия се преди няколко дни Джанлука Скамака, който скъса коленна връзка и ще отсъства най-малкото 6 месеца.

Аталанта също така подсили атакуващите си редици с привличането на Николо Дзаниоло, който се присъедини след един сезон под наем във Висшата лига в Астън Вила. Джорджо Скалвини, който също лекува контузия, имаше осем международни мачове, преди да получи травмата точно преди Евро 2024.

През следващия сезон в Бергамо ще играят още две надежди на Италия - обещаващият млад вратар Марко Карнезеки, който през 2022 г. получи първата си повиквателна за старшия състав на "адзурите" под ръководството на Роберто Манчини. Левият краен защитник Матео Руджери също е надежда за първата си старша фланелка през сезон 2024-25 г. Съобщава се, че той е бил разглеждан за селекция преди Евро 2024, но победителят в Лига Европа в крайна сметка е бил оставен извън групата от Тотю Спалети.