Фиорентина се е свързала с Давид де Хеа, за да се разбере за привличането на бившия вратар на Манчестър Юнайтед. Испанският страж е без отбор вече една година, но това лято е свързан с няколко клуба от Серия А. Де Хея е разкрил претенциите си за заплата във Флоренция.

33-годишният испански страж не е изиграл нито една футболна минута през последните 14 месеца, след като се оттегли от Манчестър Юнайтед като свободен агент в края на юни 2023 г. Фиорентина търси заместник на Пиетро Терачано в обновения отбор на Рафаеле Паладино и прие оферта от Монца за вратаря, което им позволява да се съсредоточат върху привличането на нов страж.

Според "Кориере дело спорт" Фиорентина е била в тесен контакт с обкръжението на Де Хеа, за да проучи възможна сделка този месец, където той ясно е изложил исканията си. 33-годишният испанец е поискал едногодишен договор с опция за втори сезон, на стойност 2 млн. евро нето плюс 1 млн. евро бонуси през първата година, които да нараснат до 3 млн. евро плюс 1 млн. евро добавки през втората.