Комо официално обяви привличането на четирикратния победител в Шампионската лига и световен шампион от 2018 г. Рафаел Варан. 31-годишният футболист се присъединява със свободен трансфер след изтичането на договора му с Манчестър Юнайтед в края на юни.

Бившият централен защитник на Реал Мадрид подписа двугодишен договор с опция за удължаване с още 12 месеца с новака в Серия А. Варан пристигна на предсезонния тренировъчен лагер на Комо в Австрия в неделя, където се срещна с треньора Сеск Фабрегас, както и с новите си съотборници.

"Комо 1907 е развълнуван да обяви подписването на френския защитник Рафаел Варан от Манчестър Юнайтед за две години с опция за удължаване", пише в официалното изявление на клуба. "Считан за един от най-добрите защитници на своето поколение, Варан спечели три титли в Ла Лига и четири трофея в Шампионската лига по време на престоя си в Реал Мадрид. Носителят на Световната купа през 2018 г. също така помогна на Манчестър Юнайтед да спечели първите си големи трофеи от шест години насам, като вдигна Купа "Карабао" през 2023 г., а след това и Купата на Англия през 2024 г. на стадион "Уембли"."

Фабрегас също сподели вълнението си от подписването на Варан.

"Рафаел е специален играч и подписването му е доказателство за амбицията, която имаме за този клуб. Той е високо оценен и опитът, който носи в две от най-добрите първенства в света, не може да бъде подценяван. Нямам търпение да започна да работя с него", добави Фабрегас.

Варан се присъедини навреме за предсезонната приятелска среща на Комо срещу Ал-Хилал в понеделник, но все още не е потвърдено дали ще се включи в мача.

Варан се присъединява към отбора на Комо, който завърши на второ място в Серия Б през миналия сезон, след тригодишен престой във Висшата лига с Манчестър Юнайтед, през който има 68 участия във Висшата лига, като 22 от тях са през сезон 2023-24. Преди това французинът се радваше на блестяща 10-годишна кариера в Реал Мадрид, където спечели три пъти ЛаЛига, веднъж Копа дел Рей, както и четири престижни медала за победителите в Шампионската лига.

Той има и 93 мача за Франция, като е отбелязал пет попадения, а освен това е играл на два финала на Световното първенство, като през 2018 г. спечели, а през 2022 г. завърши на второ място след Аржентина на Лионел Меси.