Българският национал Валентин Антов вкара гол при победата на Кремонезе с 2:1 над Торино в първата предсезонна контрола за Гриджоросите. Мачът се игра в Пинцоло, където са на лагер двата отбора. Срещата продължи 4 полувремена по 30 мивнути. Кремонезе спечели с голове на Васкес и Антов. Голът за елитния тим бе дело на Дуван Сапата. 

Както заяви треньорът на Кремонезе Джовани Стропа след мача, неговия тим със сигурност се е представил добре срещу по-класен съперник, но "това е само футболна проверка, ние сме в средата на фазата на изграждане и подготовка". Всичко това е вярно, въпреки че усещанията със сигурност са положителни, от друга страна продължава добре свършената работа, прекъсната само преди месец и половина в загубения във Венеция финал на плейофите.

За пореден път Стропа заложи на защита от четирима души. Раванели отново бе на разположение и зае централна позиция в ариергарда заедно с ветерана Бианкети. Гилионе бе на десния фланг, Серникола на левия; след това опорните халфове Кастанети и Майер в средата и тризъбецът Йонсен - Васкес - Вандепуте зад Цаджут.

В хода на останалата част от мача място сред играчите от първия отбор получиха Антов и Куаляри, след това Колоколо - Пикел в средата (и двамата силно аплодирани) и младият Щуклер, подкрепян от Дзанимакия, Фалети и Буонаюто. В края имаше място и за Миланезе (ни новото попълнение Морети в защита. Играха също така Триака, Дука, Лордкипанидзе и Пренди.

След като научиха за спорното решение да се играят четири полувремена по 30 минути и след като бяха изпълнили до краен предел трибуната, предназначена за феновете на Гриджоросите, Кремонезе се изправиха срещу Торино с голяма решителност. Още през първото полувреме те поведоха поведоха с удар на Васкес с левия крак, отклонен от защитник на Биковете, като топката се озова в мрежата. През второто полувреме Сапата изравни.

През третото полувреме двамата треньори промениха всичко: Фалети, по-вдъхновен, отколкото преди седмица, беше близо до отбелязване на гол с красив удар с десния крак. Няколко минути по-късно, при свободен удар, спечелен от Щуклер, Куалята пусна в наказателното поле и Антов се разписа за 2:1 с разкошен удар с глава, под аплодисментите на многобройните фенове на Кремонезе.

Останалата част от мача не беше кой знае какво, като Карамо стреля малко вдясно от Саро, Колоколо стреля от 30 метра, а опитът на Лордкипанидзе беше блокиран от защитата на Торо. Следващият приятелски мач ще бъде следващата сряда, 31 юли, в Пинцоло срещу Тренто, отбор от Серия С.