Втората контрола това лято между отбори от Серия А (първото беше Дженоа-Венеция миналата събота) завърши с успех3:1 за Комо. Новакът в италианския елит надви Каляри като гост. Това бе официално дебют на Сеск Фабрегас като треньор. Той запърви път оседна на пейката, след като получи лиценза си за треньор.

Комо игра по-добре от Каляри, който има някои нови имена, но все още се мъчи да разбере новия треньор Давиде Никола. Който се нуждае от повече докосвания и повече качество. В допълнение към нуждата от пробивен нападател. Пиколи и лидерът Паволети ще бъдат решения. Нападателите на Комо вече вършат чудеса. Патрик Кутроне игра отлично, а новото попълнение Андреа Белоти също се разписа. И двамата реализираха през първото полувреме, Габриелони даде сигурност след влизането си през второто полувреме. Имаше около 800 зрители на трибуните. Имаше и дебют за новото попълнение Пепе Рейна, който е определен като втори вратар след Емил Аудеро.

В друга контрола снощи Венеция спечели с 4:1 срещу Виз Пезаро. Головете за друг от новаците в Серия А вкараха Пиерини, Гиткяер, Сверко и Похиянпало.

Дженоа пък продължи подготовката си за първенството и спечели с 3:2 срещу Мантова в приятелска среща. Разписаха се Екубан на два пъти и Френдруп.