Хамес Родригес в Серия А, макар и с няколко години закъснение и с различна фланелка от тази на Наполи. Всъщност през 2019 г. колумбиецът беше много близо до калчото и по-специално до неаполитанския клуб, където тогавашният треньор на "адзурите" Карло Анчелоти силно го желаеше. В крайна сметка обаче от това не се случи. Сега, вместо да мисли за Хамес Родригес, Лацио би могъл най-накрая да го доведе в Италия и то без да плаща пари.

Но защо Лацио ще се насочи към Хамес Родригес? Колумбиецът току-що се завърна от Копа Америка, където изигра главна роля, за което свидетелства наградата за играч на турнира, която получи в края на загубения от Аржентина на Лаутаро и Меси финал.

Освен това Хамес Родригес ще пристигне без пари, след като беше освободен от Сао Пауло - клубът, с който игра през миналия сезон в Бразилия. Според "Гадзета дело спорт" именно неговият агент Хорхе Мендес е предложил колумбиеца на Лацио. Въпреки това други европейски клубове, по-специално Порто, също се интересуват от играча.

В момента Орлите обмислят дали да предложат договор на Хамес Родригес. Колумбиецът вече не е много млад (33 години) и от няколко сезона е извън големия футбол. В същото време, особено след продажбата на Луис Алберто и неуспеха при закупуването на Грийнууд, Лацио би инжектирал необходимото качество от средата на терена нагоре, подписвайки с Хамес Родригес.

Плащането на заплатата на Хамес Родригес няма да е голям проблем за Лацио, тъй като колумбиецът иска около 4 млн. евро чисто на сезон, колкото получаваше и Луис Алберто. Колумбиецът ще подпише двугодишен договор с опция за следващия сезон.

Звездата на Хамес Родригес изгря с Колумбия на световното през 2014 и той подписа с Реал Мадрид за 80 милиона евро. Изглеждаше като началото на една страхотна кариера, в действителност от този момент нататък параболата на Хамес е низходяща. Последният му опит в Европа е през 2023 г., когато напусна Олимпиакос. А в Гърция пристига след една година в Катар, в Ал-Раян, а преди това беше в Евертън.