Според пресата в Италия Наполи и Евертън са се договорили за трансфер на атакуващия полузащитник на Адзурите Йеспер Линдстрьом в клуба от Висшата лига, Това става малко по-малко от година след пристигането на датчанина в Неапол..Очаква се 24-годишният футболист да премине в Ливърпул" с първоначален договор за наем на стойност 3 млн. евро, с включена клауза за право на откупуване за още 22 млн. евро, като общата стойност на операцията ще достигне 25 млн. евро, ако Евертън купи нападателя.

Линдстрьом има насрочен медицински преглед с Евертън в рамките на следващите няколко часа, съобщава Джанлука Ди Марцио. Датският национал впечатли по време на престоя си в Бундеслигата с Айнтрахт Франкфурт, като изигра важна роля в похода им към трофея в Лига Европа през 2021-22 г.

През следващото лято Наполи привлече датчанина за 30 млн. евро. Въпреки това, след един бурен сезон в Неапол, в който бяха назначени трима различни треньори - Руди Гарсия, Валтер Мадзари и Франческо Калцона, Линдстрьом трудно намери място в стартовия състав на Наполи.

В други трансферни новини за Наполи се съобщава, че централният защитник Лео Остигард ще се присъедини към отбора от Лига 1 Рен с постоянен договор, за който се смята, че е на обща стойност 7 млн. евро.