Фестивалът в Сан Ремо през 2025 г. променя датите си, за да не се припокрива с мачовете за Купата на Италия. Той ще се проведе от 11 до 15 февруари. Всъщност първоначално телевизия РАИ, съгласувано с община Сан Ремо, е избрала периода от 4 до 8 февруари за провеждане на 75-ото издание на фестивала на италианската песен. Държавният канал обаче не се е съобразил с футболната програма.

Всъщност в един сезон, който обещава да бъде пълен с мачове с началото на новия формат на Шампионската лига, Лига Европа и Лига Конференция, седмицата, избрана от РАИ за Санремо, е и единствената, в която няма мачове за европейските купи. Ето защо фугболната лига реши да я използва, за да изиграе четвъртфиналите на Купата на Италия, които се играят в един мач и в които потенциално могат да участват отбори от Серия А.

Купата на Италия е ексклузивна собственост на Медиясет, която ще излъчи мачовете от първата фаза по Italia 1, а следващите - по Canale 5. Тъй като беше трудно да си представим, че мачовете ще бъдат преместени за 18:00 ч. заради Сан Ремо, в крайна сметка РАИ и община Сан Ремо стигнаха до очевидното заключение, че отлагат фестивала с една седмица.