Любовмната история на Лацио и Чиро Имобиле е на финала. Вчера Орлите са приели оферта от Бешикташ за рекордьора по голове в историята на римляните.  На финала сме на връзка, която сякаш беше бронирана между рекорди, голове и щастливи дни с играча, вкарал най-много голове с фланелката на бианкочелестите - 207 пъти.

Вчера следобед бе сключена сделка между Лацио и Бешикташ за сумата от около три милиона евро. Това бе ключът към приключването на сделката, след като голаджията се съгласи с предложението на турския клуб: двугодишен договор за шест милиона евро на сезон с опция за още една година. Всичко това в рамките на няколко дни, въпреки че продажбата на вилата на Имобиле в Монте Марио вдигна тревога през последните седмици.

В събота Бешикташ официализира офертата си. В понеделник следобед изтече информация за намерението на Имобиле да я приеме. Вчера след известно напрежение беше постигнато окончателното споразумение между клубовете. Защото Бешикташ направи този ход, като заложи цялата си инвестиция на заплатата, която ще бъде предложена на Имобиле. Но нападателят имаше договор с клуба на Лотито до 2026 г. след подновяването му през 2020 г.: заплата от пет милиона евро с бонуси.

За капак на всичко обезщетението, което първоначално беше поискано в размер на пет милиона, беше намалено на три. На 20 май Чиро Имобиле заяви: "Имам още две години от договора си и не виждам причина да напускам. Чувствам се чудесно тук и семейството ми иска да остана в Лацио. Очевидно е, че след сезон като този има някои въпросителни относно мен. Въпреки това смятам, че седем години работих на изключително ниво, докато през последния сезон имах спад. Като човек, който е вкарал най-много голове през годините, бях критикуван най-много".

В последно време обаче се появиха различни напрежения в отношенията с Лацио. В крайна сметка още миналото лято той беше изкушен от няколко оферти от Саудитска Арабия, но реши да остане в Лацио, гледайки и към етапа на Шампионската лига и перспективата да си върне мястото в националния отбор за Европейското първенство. А в Шампионската лига дойде и последният му гол на "Олимпико". Този при победата над Байерн Мюнхен на осминафиналите (14 февруари).