Нежеланият в Челси нападател Ромелу Лукаку хареса съобщението на Наполи за привличането на Леонардо Спинацола в Instagram, което породи спекулации за преминаване на белгиеца на стадион "Диего Марадона". Лукаку се надява да се събере отново с Антонио Конте в Наполи, но белгийският нападател трябва да изчака, докато Адзурите продадат Виктор Осимен. Нигериецът има клауза за 130 млн. евро, включена в договора му, но Наполи все още не са получили официални оферти.

Изглежда, че Лукаку прави намек за трансфер, тъй като Наполи обяви Спинацола. Междувременно Лукаку изглежда подсказва, че с удоволствие ще се премести в Неапол това лято. Всъщност 31-годишният футболист е харесал поста в Instagram, с който Наполи обяви подписването на Спинацола със свободен трансфер.

Италианският национал игра с Лукаку в Рома през миналия сезон, но множество източници в Италия, включително "Гадзета дело спорт", настояват, че активността на Лукаку в социалните мрежи потвърждава желанието му да се присъедини към Наполи. Лукаку е вкарал 70 гола в 129 мача в Серия А с екипите на Интер и Рома. През миналия сезон той вкара 21 гола в 47 мача във всички състезания на "Стадио Олимпико".