Николо Дзаниоло се подготвя за завръщане в Серия А, като изчиства социалните си мрежи от препратки към Галатасарай, но битката между Фиорентина и Аталанта за подписа му не е ясна. Италианският национал ще се завърне в Турция, след като престоят под наем в Астън Вила не успя да направи достатъчно, за да ги накара да активират опцията за постоянен трансфер.

Отборът от Висшата лига плати 5 млн. евро за един сезон под наем плюс бонуси в размер до 1,375 млн. евро, но пропусна опцията за закупуване, определена на 22,5 млн. евро плюс още 15,5 млн. евро под формата на добавки. Това бяха данните, предоставени официално от Галатасарай при преминаването му в Бирмингам.

Ако той ще се върне в Италия това лято, както изглежда вероятно, многобройните информации сочат, че това ще бъде за общо около 20 млн. евро. Аталанта и Фиорентина са в постоянен контакт с Галатасарай, за да договорят сделка, тъй като всеки ден изглежда, че те си разменят местата на фаворити.

Това вдъхва увереност на Дзаниоло, че следващият му сезон ще бъде в Серия А, така че той е изчистил профилите си в социалните мрежи от препратки към Галатасарай. Дзаниоло почти не е играл в Турция. Нападателят, който навършва 25 следващата седмица, е принуден да пропусне Евро 2024 заради счупена метатарзална кост.

Той преминава в Галатасарай за 15 млн. евро при отказа си да играе отново за Рома през февруари 2023 г., тъй като другите трансферни пазари бяха затворени без да бъде намерено споразумение. Дзаниоло направи само 12 участия за Галатасарай, като допринася за пет гола и една асистенция.