Наполи официално потвърди, че шестима играчи ще напуснат клуба след изтичане на договорите им: Пьотр Желински, Леандър Дендонкер, Пиерлуиджи Голини, Хуберт Идасяк, Диего Деме и Хамед Траоре.

"Бихме искали да благодарим на всеки един от тях за професионализма и отдадеността им на каузата на Наполи по време на престоя им в Неапол. Пожелаваме им всичко най-добро в бъдещите им начинания", пише в кратко изявление на клубния уебсайт.

И шестимата играчи имаха договор до 30 юни, така че от понеделник вече няма да са служители на клуба. Трима от гореспоменатите играчи бяха дадени под наем в Неапол, а именно Дендонкер, Голини и Траоре, така че те ще се завърнат в своите клубове - Астън Вила, Аталанта и Борнемут.

Желински, Идасяк и Деме вече са свободни да преговарят с други клубове. Широко разпространена е информацията, че Желински изглежда ще се присъедини към съперника от Серия А Интер със свободен трансфер.

Новият треньор на Наполи Антонио Конте изглежда ще обнови изцяло състава на адзурите преди сезон 2024-25 г. Според информацията той проявява интерес към централния защитник на Торино Алесандро Буонджорно, Марио Ермозо и Ромелу Лукаку.