Антонио Конте ще бъде представен официално като нов треньор на Наполи днес на тържествена церемония в легендарния дворец "Палацо Реале". Тактикът вече е подписал тригодишния договор на 5 юни, след като беше без работа, откакто напусна Тотнъм Хотспър по взаимно съгласие през март 2023 г.

Той пристигна в Неапол със съпругата си във вторник, където проведе среща с президента Аурелио Де Лаурентис, директора Джовани Мана и други членове на персонала, както и с агента Марио Джуфреди. След това те излязоха на вечеря, а днес Де Лаурентис ще бъде на страната на Конте на пресконференцията за представянето днес следобед около 16.00 ч. българско време.

Домакин на събитието не са обичайните места за спортни събития, а "Палацо Реале" - Кралският дворец, който сега е музей и библиотека.Това е била кралската резиденция на Бурбоните през 18-ти и 19-ти век, а в съседство се намира емблематичният театър "Сан Карло". Над 100 журналисти получиха медийна акредитация за събитието, но трябваше да ограничат общия брой на присъстващите до 400 души. Предсезонната подготовка е планирана на лагера в Димаро Фолгарида от 11 до 21 юли.