Антонио Конте е новият треньор на Наполи. Бившият наставник на Интер, Тотнъм, Челси и Ювентус подписа контракт за 2 години с Адзурите с опция за още един сезон. Снощи Конте вечеря с президента на клуба Аурелио де Лаурентис, а днес бе официалното подписване на договора. Конте, който спечели титлата на Италия с Интер и Юве, както и тази на Англия с Челси. Според слуховете, треньорът ще получава по 6 млн. евро на сезон.

В очакване на официалното представяне (отначало се смяташе, че мястото на събитието ще бъде театър "Сан Карло", но впоследствие това бе отменено) първите думи на Антонио Конте очевидно бяха поверени на официалните канали на клуба.

"Наполи е място от световно значение, голям клуб. Щастлив и развълнуван съм от идеята да седна на пейката на адзурите", заяви новият треньор на отбора, който след спечелването на Скудетото приключи един от най-лошите си сезони под ръководството на Де Лаурентис. "Със сигурност мога да обещая едно: ще направя всичко възможно за развитието на отбора и клуба. Моята ангажираност, заедно с тази на моя персонал, ще бъде пълна".