Масимилиано Алегри се съгласи да прекрати договора си с Ювентус и според информациите в италианските медии може да се окаже начело на Лацио. 56-годишният италиански треньор беше уволнен от Старата госпожа на 17 май, по-малко от 48 часа след победата на финала за Купата на Италия над Аталанта. Избухването му същата вечер, което включваше повреди на имущество и обида към главния редактор на "Тутоспорт" Гуидо Вакайо, принуди клуба да го освободи.

Алегри не беше доволен от естеството на уволнението си от Ювентус и беше готов да се обърне към съда, за да оспори решението, след като получи основателна причина от клуба, но в понеделник двете страни постигнаха споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие, с което случаят приключи веднъж завинаги.

Лацио пък смени Маурицио Сари с Игор Тудор преди около 2 месеца. Дебютът на Тудор бе именно срещу Юве на Алегри с победа в последната минута. Но вчера Тудор имаше среща с ръководството на римляните и според информацията двете страни не са на едно мнение за бъдещето. Днес има нова среща на Тудор с шефовете, но пък от нея отсъства президента на Лацио Клаудио Лотито.

 Според "Тутоспорт" Алегри вече е свободен да се присъедини към нов клуб след прекратяването на договора си с Ювентус и изглежда, че пред него има две възможни опции - преминаване в Саудитска Арабия или да поеме Лацио.