Според съобщения в Италия от понеделник вечерта Фиорентина и Рафаеле Паладино са постигнали пълно споразумение за назначението на треньора на "Артемио Франки". Паладино е бил в града в понеделник и е бил забелязан да пристига на гарата Санта Мария Новела във Флоренция по-рано през деня. След това той ходи на среща в централата на клуба, за да финализира споразумението.

Според няколко източника Паладино ще подпише двугодишен договор до лятото на 2026 г. с опция за още 12 месеца. Смята се, че той ще взема нетна заплата от 1,6 млн. евро на сезон. Очаква се той да доведе със себе си и пет-шест души от персонала.

?⚜️ Raffaele Palladino signs in as new Fiorentina head coach until June 2026.

Done, confirmed. ⤵️✅ https://t.co/kg0IJIbFXk

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 3, 2024

Назначението на 40-годишния специалист идва след решението на досегашния треньор Винченцо Италиано да се оттегли от поста си след изтичането на договора му това лято. Италиано беше начело на тосканците в продължение на три сезона, като изведе клуба до два последователни финала в Лигата на конференциите, които загуби от Уест Хям и Олимпиакос.

Междувременно Паладино прекара последните две години като старши треньор на Монца, след като замени Джовани Стропа през септември 2022 г. Преди това той е работил начело на клубната Примавера.