Фрозиноне написа една от най-славните страници в историята си, като победи с 4:0 Наполи като гост в осминафинал за Купата на Италия. Чочарите се класираха за четвъртфиналите на турнира и чакат съперника си от победителя измежду Салернитана и Ювентус. Това бе първи случай, в историята на Фрозиноне, в който тима стига до осминафинал за Купата на Италия, а сега ще играе и сред най-добрите осем.

За Наполи това е пореден провал у дома за сезона. Шампионът на Италия вече загуби у дома от Лацио, Реал Мадрид, Фиорентина, Емполи и Фрозиноне, а освен това имаше равенства на "Марадона" с Унион Берлин и Милан.

Това е трета поредна година, в която Наполи отпада от Купата още на първото препятствие и то у дома. През 2021 г. Адзурите загубиха 2:5 след продължения от Фиорентина, а преди година паднаха от Кремонезе след изпълнение на дузпи. 

Треньорът Валтер Мадзари направи много промени в състава и звездите Осимен, Кварацхелия, Ди Лоренцо, останаха на пейката. Фрозиноне също бе с много променен състав спрямо шампионатните мачове.

През първото полувреме Джовани Симеоне вкара гол за Наполи, но попадението бе отменено след намеса на ВАР. Оказа се, че Линдстьорм е играл с ръка в атаката при гола. Распадори и Марио Руи удариха гредите за Наполи, но до попадение така и не се стигна. В средата на второто полувреме Мадзари пусна в игра Осимен, Кварацхелия и Ди Лоренцо. Но точно тогава Фрозиноне удари.

Марио Баренечея се разписа с глава след центриране от корнер, за да даде аванс на гостите в 65-ата минута. Наполи се хвърли напред, но грешка на Ди Лоренцо доведе до втори гол. Капитанът на Наполи изведе в чиста позиция Казо, който сам срещу вратаря не сбърка - 0:2. Опитите на Наполи не доведоха до нищо, а кошмарната вечер за Ди Лоренцо продължи. Той направи дузпа, която Кедира реализира за 3:0 в 91-ата минута, а в 94-ата падна и четвърти гол - вкара го влезлият от пейката Арауи след нова контраатака.

Последният случай, в който Наполи загуби мач за Купата на Италия с поне 4 гола разлика бе през 1958 г. - 0:4 от Лацио.