От Наполи пуснаха официално изявление по казуса с Виктор Осимен. Онзи ден в Тик Ток канала на клуба излязоха две видеа, които взеха на подбив нападателя на шампионите. В последствие двата клипа бяха изтрити, но нигериеца заплаши, че ще съди клуба и махна всичките си снимки с екипа на Наполи от своите акаунти в социалните мрежи. Наполи днес публикува своята позиция по случая, но в изявлението няма извинение.

„Наполи, желаейки да избегне каквото и да е преекспониране на проблема, изтъква, че никога не е искал да обидим или да се подиграваме на Виктор Осимен, който е истинско съкровище за нашия клуб", се казва в изявлението.„Като доказателство за това, по време на летния тренировъчен лагер, клуба твърдо отхвърли всяка получена оферта за трансфер на нападателя в чужбина. Социалните медии, по-специално TikTok, винаги са използвали експресивна форма на език с леко сърце и креативност, без да искат, както в случая с Осимен, да имат намерение за обида или подигравка. Ако Виктор се е почувствал обиден, това не е било целта на клуба.“

?? Napoli official statement on Victor Osimhen and TikTok video case.

“Calcio Napoli, wishing to avoid any exploitation of the issue, point out that we never wanted to offend or mock Victor Osimhen, who is a treasure of this club”.

“As proof of that, during the summer… pic.twitter.com/bSkkW28wI0

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) September 28, 2023

В съобщението никъде не става въпрос за извинение от клуба по адрес на голмайстор №1 за миналия сезон. Не е ясно дали това ще бъде достатъчно, за да успокои Осимен. Смята се, че той вече обмисля напускане на клуба още през януари. Негов добър приятел от Нигерия, който е журналист, разкри в интервю, че очаква нападателя да напусне Наполи.

Осимен вкара гол за победата с 4:1 над Удинезе снощи. Той обаче въобще не изрази радостта си от гола. Преди това Наполи имаше дузпа, но не я би нигериеца, а Пьотр Желински. След мача треньора Руди Гарсия каза, че Осимен е трябвало да бие дузпата, но той я е отстъпил на Желински.