Sky Sport Italia потвърждава, че Лучано Спалети ще бъде обявен за нов треньор на Италия утре, но тосканският тактик трябва да е готов да се изправи в съдебна битка с бившия си клуб Наполи. Според "Гадзета дело спорт" от федерацията са готови да обявят Спалети за новия селекционер на националния тим в събота 19-и август.

. @Azzurri, possibile già domani l'annuncio di Spalletti come nuovo commissario tecnicohttps://t.co/jsJzYijltN

— Gianluca Di Marzio (@DiMarzio) August 18, 2023

Sky Sport потвърждава тази информация, но както стоят нещата, нито Спалети, нито футболната федерация ще платят компенсация на Наполи, за да освободят треньора от споразумението му с клуба. 64-годишният футболист се договори за клауза от 3 милиона евро, когато напусна Наполи в края на сезон 2022-23. Тази сума намалява с 250 000 евро всеки месец, така че в момента е определена на около 2,6 милиона евро.

Според експерта по трансферите на Sky Sport Джанлука Ди Марцио, Спалети ще бъде отговорен за евентуална съдебна битка с бившия си работодател Аурелио Де Лаурентис. Това е вероятен сценарий, като се има предвид, че както Де Лаурентис така и адвокатът на Наполи Матиа Грасани наскоро повториха, че клаузата за освобождаване трябва да бъде напълно платена, за да освободи Спалети.

Очаква се днес тосканският тактик да се срещне с президента на FIGC Габриеле Гравина и да подпише договора си като нов селекционер на Италия през следващите часове.