Джанлуиджи Буфон „сериозно обмисля“ да сложи край на професионалната си футболна кариера, въпреки че му остава една година от договора му с Парма, твърди "Гадзета дело спорт". Ветеранът вратар има оферта и от Саудитска Арабия. След изпадането на Дуковете в Серия Б през 2021 г., Буфон се присъедини отново към Парма, точно 20 години след като за първи път напусна клуба, за да подпише с Ювентус през 2001 г.

Въпреки това, крайната цел за промоция обратно в италианския елит все още не е постигната, въпреки обещаващия рейд до плейофите през току-що изминалия сезон. Сега Буфон е на кръстопът. Въпреки подписването на удължаване на договора през февруари 2022 г., което продължава до края на сезон 2023-24 г., Буфон претърпя контузии през последните кампании и на 45-годишна възраст времето за възстановяване не винаги е бързо.

Твърди се, че на Буфон е била предложена астрономична заплата, за да премине в Саудитска Арабия, но "Гадзета дело спорт" пише, че бившият капитан на адзурите няма намерение да приеме това предложение, нито има планове да се премести в MLS.

В момента опциите изглеждат или да остане в Парма, или да прекрати договора си една година по-рано и да обяви пенсионирането си, което изглежда доста вероятно според вестника. Въпреки че все още не е взето окончателно решение, "Гадзета дело спорт" съобщава, че Буфон разбира, че кариерата му на играч вече е в края и възможността да живее по-близо до семейството си и да прекарва време с четирите си деца е сериозна мотивация.