Вестник "Ла Република" твърди, че защитника на Наполи Ким Мин-Дже е устоял на опитите на клуба да премахне клаузата в договора му за откупуване в размер на 60 милиона евро. Смята се, че корееца се надява интереса на Манчестър Юнайтед да се окаже сериозен и това да му помогне при евентуално напускане на новия шампион на Италия.

26-годишният централен защитник се присъедини към Наполи миналото лято от Фенербахче в сделка на стойност около 18 милиона евро, подписвайки двугодишен договор с двустранна опция за още две години. Сделката съдържа и освобождаваща клауза от 60 милиона евро, валидна за чуждестранни клубове от 1 до 15 юли.

Ким се адаптира прекрасно в Италия и бързо доказа, че е един от най-добрите защитници в Серия А, играейки жизненоважна роля в невероятната атака на Наполи за Скудетото този сезон, привличайки вниманието на клубове в цяла Европа. Както е подробно описано от вестник "Ла Република", Манчестър Юнайтед се интересува от плащането на клаузата за освобождаване на Ким от 60 милиона евро, нещо, което Наполи искаше да премахне.

Клубът се опита да убеди 26-годишния футболист да премахне клаузата, но усилията им бяха напразни, като някои вече подозират, че защитникът е изкушен от идеята да напусне през лятото.