Защитникът на Наполи Ким Мин-Дже беше в центъра на скандал, докато игра за своята родина Южна Корея през последните дни. Бранителят си изпусна нервите пред местни журналисти и призна, че е изцеден психически и физически. След това Ким трябваше да се извинява с публикация в Инстаграм.

26-годишният футболист изглеждаше раздразнен от въпроси на местни репортери след загубата с 1:2 срещу Уругвай във вторник.

„Психически съм преуморен и искам да се съсредоточа само върху моя клуб в момента, а не върху националния отбор, нямам какво повече да кажа сега“, каза централният защитник на Наполи.

Думите на Ким предизвикаха възмущение в родната му страна, така че корейският централен защитник предложи извинението си с публикация в Instagram, споделена в сряда сутринта.

„Извинявам се на журналистите, публиката и на играчите, които бяха изненадани от думите ми“, каза той. „Имах лека контузия и се възстанових. Играл съм много мачове и никога не съм се щадил. Сринах се психически и избухнах. Извинявам се отново и моля феновете винаги да ни подкрепят.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @kiminjae3

Ким беше ключов играч за Наполи на Лучано Спалети през този сезон, изигравайки 35 мача във всички състезания след преминаване за 18 милиона евро от Фенербахе миналото лято. Треньорът на тима хвали много 26-годишния футболист напоследък, наричайки го „най-добрият защитник в света“ след победата с 2:0 над Аталанта на 11 март.

Договорът на Ким на с Наполи изтича през юни 2025 г., но от клуба вече работят за удължаване на престоя му в клуба, особено като се има предвид, че корейският национал има клауза от 45 милиона евро, включена в договора му.