Треньорът на Италия Роберто Манчини смята, че Италия е заслужавала равенство в двубоя с Англия на старта на евроквалификациите. Адзурите загубиха 1:2 в Неапол, но селекционера е оптимист защото „второто полувреме вещае добро за бъдещето“. Италия губеше с 0:2 на полувремето след голове на Деклан Райс и дузпа на Хари Кейн. През второто полувреме дебютантът Матео Ретеги върна едно попадение, но италианците нямаха сили за повече.

„Знаехме, че е труден мач, но допуснахме два гола от два корнера. Първото полувреме беше по-трудно, очевидно доминирахме през второто полувреме и се опитахме да вземем поне равенство, което според мен щеше да е справедливо. Разочароващо е, но има дълъг път напред“, каза Манчини пред RAI Sport. „Бяхме започнали добре с висока преса, което не успяхме през останалата част от първото полувреме. Видях страхотен отбор през второто полувреме и това е добър знак за бъдещето".

„Англия е опасна при статичните положения, а ние допуснахме гол при първото им такова положение. После дойде и дузпата, пак след корнер. Може да започваме трудно борбата този път, но се надяваме да завършим по-гладко".

Имаше една ярка искра, когато Матео Ретеги отбеляза при дебюта си за Италия след асистенция на Лоренцо Пелегрини.

„Той имаше трудности през първото полувреме, тъй като защитниците на Англия са физически силни и го ограничаваха. Той се движеше по-добре след почивката, но е млад, играе футбола си в Аржентина, така че му трябва време".

Адзурите не бяха губили квалификация за Европейско първенство на собствен терен от 1999 г. срещу Дания, по ирония на съдбата също в Неапол, губейки с 2:3 тогава. Последният път, когато започнаха европейска квалификационна кампания с поражение, беше 3-1 от Холандия през 1974 г.