Италианските представители в Шампионската лига поставиха нов рекорд. Милан, Наполи и Интер спечелиха първите си срещи от осминафиналите в турнира. Росонерите се наложиха с 1:0 над Тотнъм, Наполи надви 2:0 Айнтрахт като гост, а Интер спечели 1:0 снощи срещу Порто у дома. За първи път в историята на елиминациите на Шампионската лига, три италиански тима печелят в първия си мач от осминафиналите.

Още по-впечатляващото за италианските тимове, е че го направиха без да допуснат гол във вратата си. Всъщност клубовете от Серия А се справиха най-добре от всички в елиминациите до тук.

За сравнение четирите английски представителя се провалиха с гръм и трясък - 3 загуби и едно равенство. Поражения за Тотнъм, Ливърпул и Челси и само 1:1 за Манчестър Сити като гост на Лайпциг. Германците се справиха по-добре - 2 победи и равенство. Успехите бяха за Борусия Дортмунд и Байерн, плюс равенството на Лайпциг. Испанците не могат да се мерят с другите сили, защото единствено Реал Мадрид е на осминафиналите, но пък впечатли със зрелищно 5:2 като гост на Ливърпул.

Португалците Порто и Бенфика взеха общо една победа - Орлите надвиха Брюж като гост. Фаворитът ПСЖ пък отстъпи от Байерн и остави Франция без радости.