Лацио си върна третото място в Серия А след убедителна победа с 3:0 като гост на Сасуоло.

"Римските орли" не срещнаха съпротива от непретенциозния тим на Сасуоло и с 52 точки отново имат точка повече от Интер.

Сергей Милинкович-Савич откри резултата в 7-а минута, а Чиро Имобиле реализира дузпа в 31-а минута и е убедителен лидер при голмайсторите в калчото този сезон с 23 попадения.

Веднага след почивката Милинкович-Савич вкара втория си гол в мача за крайното 3:0. И двата отбора завършиха мача с по 10 души след червени картони на Берарди за Сасуоло в 54-а минута и на Адам Марушич за Лацио в 62-а минута.

Сампдория дръпна на Милан с 3 точки в битката за шестото място в таблицата. Генуезците се наложиха у дома над Удинезе с 2:1. Аржентинецът Матиас Силвестре вкара по един гол и за двата отбора, като най-напред откри резултата в полза на Дория в 35-а минута, а в добавеното време си вкара и автогол и оформи крайното 2:1. Второто попадение за Сампдория реализира Дуван Сапата.

С два гола на Матия Валоти отборът на Верона победи Торино с 2:1 и постигна важен успех в битката за оставане в елита. Верона остава предпоследен, но вече е само на 2 точки от спасителното 17-о място, което сега заема Кротоне.

Мбайе Нианг вкара попадението за Торино. Минимален домакински успех постигна и Фиорентина с 1:0 срещу Киево. Кристиано Бираги отбеляза единствения гол на "Артемио Франки" още в 6-а минута.