Лацио постигна успех с 4:3 при гостуването си на Аталанта в Бергамо, в среща от 1-ия кръг на италианския елит.

Като цяло двата тима си разделиха по едно полувреме. 

Гостите от Рим започнаха изключително срещата и за точно 18 минути успяха да нанижат три гола във вратата на домакините. 

Бергамци от своя страна показаха на какво са способни след почивката и в рамките на 4 минути върнаха две попадения и така се върнаха в играта.

Каталди обаче ''уби'' мечтите за обрат на Аталанта в 89-ата минута, но все пак минута след това Петаня реализира попадение за бергамци и даде край на екшъна на терена. 

В 15-ата минута Иммобиле даде аванс на гостите, след като с удар от наказателното поле прати топката в далечния ъгъл, а противников футболист не успя да спре кълбото, въпреки че опита.

Пет минути след това холандецът Уесли Хоед удвои аванса на ''римляните'', след като засече прекрасно центриране на Билия от фаул и с глава заби топката в мрежата.

Ломбарди направи преднината на ''орлите'' класическа в 33-ата минута след удар на празна врата от точката на дузпата. 

В 63-ата минута Кеси намали след прекрасен удар в близкия ъгъл от няколко метра, а четири минути след това той вкара и втори гол за бегамци, след като се възползва от нескопосано избита топка от противниковия вратар и от близка дистанция не сгреши.

Каталди върна аванса от два гола на Лацио в 89-ата минута, а домакините вкараха още един гол секунди след това чрез Петаня 

АТАЛАНТА - ЛАЦИО 3:4
0:1 Иммобиле 15
0:2 Хоед 20
0:3 Ломбарди 33
1:3 Кеси 63
2:3 Кеси 67
2:4 Каталди 89
3:4 Петаня 90+