Треньорът на Лацио Стефано Пиоли призна, че големият проблем на тима му е увереност и постоянство. Това се видя и при равенството 1:1 с Милан, след като дни по-рано „орлите“ отпаднаха от Лига Европа след звучното 0:3 от Спарта Прага у дома.

„Отборът показа, че иска да забрави за разочарованието в Лига Европа, че сме професионалисти и трябва да доиграем с чест сезона. Все пак очаквахме тази година да се представим по съвсем различен начин“, призна Пиоли.

Сенад Лулич получи червен картон и ще пропусне дербито с Рома в следващия кръг. „Трябва да се подготвим за този мач по най-добрия начин, защото знаем, че с него ще можем да дадем на феновете си повод да се порадват.

За мен обаче е важно отборът да работи добре и да дава всичко от себе си. Това не се случва често този сезон, защото понякога играем твърде индивидуално, а не като отбор. Тази вечер видях развитие в това отношение.

За съжаление не винаги сме спокойни и концентрирани, колкото искаме и това ни пречи да играем добър футбол. Създаваме доста положение, но не можем да ги реализираме. В същото време допускаме малко, а ни вкарват голове. Това е проблем на всяко звено в тима ни. Сезонът ни започна много зле и след това не успяхме да се възстановим“, каза още треньорът на Лацио.