Стефано Пиоли бе категоричен, че Лацио си е заслужил участие в Шампионската лига през следващия сезон. Снощи „орлите“ победиха драматично с 4:2 Наполи като гост. Лацио поведе с 2:0 на полувремето, но позволи изравняване, а при 2:2 Гонсало Игуаин изпусна дузпа. В края на мача римляните вкараха още два гола и подпечатаха третото си място в крайното класиране.

Още по темата

 

„Винаги съм казвал, че моят отбор е специален. Отбор с много висок морал. Дадохме всичко от себе си, но заслужихме да бъдем на тази позиция. Единственото ми съжаление за сезона е загубата на финала за Купата от Ювентус. Може би в този момент отборът не е готов да изиграе два добри мача в рамките на 4 дни. Ние сме само в началото“, каза Стефано Пиоли.

Въпреки победата, „лациалите“ бяха на път да изправят косите на феновете си. Особено драматичен бе пропускът на Игуаин от бялата точка. „Наполи беше в прекрасна позиция, но пък за нас все още имаше време да изравним. Третото ни място е заслужено. Вече започнахме да говорим за трансферните ни планове и имаме някои предложения. Клубът споделя моите идеи. Искаме да подобрим състава, тъй като следващият сезон ще бъде сложен“, добави треньорът на Лацио.