Селекционерът на Италия Антонио Конте остана доволен от успеха с 2:1 над Азербайджан, но същевременно видя и минуси в играта на своя отбор.

Според него играчите му е трябвало да бъдат по-ефективни пред гола и да вкарат още попадения в мача.

"Честно казано аз няма от какво да се оплача толкова с изключение на това, че играчите ми просто не бяха ефективни пред гола", заяви той на пресконференцията след мача.

"Азерите нямаха удар с изключение на този при гола. Ние пък реагирахме добре, като доказахме, че нашият отбор има всичко, което му е необходимо".

"Това са типичните мачове в които отборът ти ще създаде доста положения, а противникът се защитава, особено след като вкара гол при първата си възможност".

"Ние трябва да бъдем по-ефективни пред гола, по-решителни. Заза и Иммобиле имаха шансове за попадения тази вечер, които не успяха да реализират".

"Аз мисля, че ако Маркизио бе вкарал онова положение, тогава мачът щеше да се развие по съвсем друг начин и резултатът щеше да е съвсем различен".

"Азербайджан дойде с целта да ни спре да играем и с надеждата, че ще ни вкара гол. Техният план всъщност проработи. Ние обаче успяхме да достигнем до малката победа, макар да заслужавахме много повече", завърши Конте.