Манчестър Юнайтед - Нюкасъл, двубой от 19-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Олд Трафорд", начало: 19:30 часа българско време.

Групите на двата отбора:

Прогноза на Gol.bg:

Мачовете на Юнайтед този сезон са напълно непредвидими. Играчите на мениджъра Оле Гунар Солскяер постигат резултати срещу водещите отбори в първенството и се дънят срещу на хартия по-леки съперници. 

След победите над Тотнъм и Манчестър Сити в началото на декември, "червените дяволи" се издъниха в последните два кръга, завършвайки наравно 1:1 с Евертън и губейки с 2:0 като гости на Уотфорд.

Юнайтед се намира на 8-о място в класирането в Висша Лига с актив от 25 точки с 6 победи, 7 равенства и 5 загуби. Пол Погба се завърна в игра в последния кръг и сега се очаква да започне като титуляр. Ерик Бейли остава извън строя, а под въпрос е евентуалното завръщане на Диого Далот и Маркос Рохо.

Нюкасъл пък пристига на "Олд Трафорд" в превъзходна форма. В последните десет кръга "свраките" са спечелили общо 17 точки или с една повече от Манчестър Юнайтед за същият период. 

През уикенда Нюкасъл излъга Кристъл Палас и постигна важен успех с 1:0. Стив Брус продължи работата на Рафаел Бенитес и затвърди тима като един от най-добрите домакини този сезон. 

Като гост "свраките" не са толкова успешни и спечелиха само срещу Тотнъм, Уест Хем и Шефийлд Юнайтед. Тимът се намира на 9-о място в класирането с актив от 25 точки с 7 победи, 4 равенства и 7 загуби. 

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 2:1