Исландия победи Австрия с 2:1 в последен мач от група F на Евро 2016. По този начин Исландия завършва на второто място и ще играе на 1/8-финал срещу отбора на Англия, а австрийците се прибират в родината си.

През първото полувреме Исландия държеше инициативата и логично стигна до гол в 18-тата минута, чрез Бьодварсон. Десет минути преди края на първите 45 минути, Австрия получи правото да изпълни дузпа, но Драгович прати топката в гредата.

Второто полувреме започна добре за Австрия и те успяха да изравнят чрез резервата Шьопф. Австрийците се нуждаеха от още едно попадение за да се класират напред, но така и не успяваха да отбележат нов гол. В самия край на мача Исландия отбеляза гол и хвърли своите привърженици в екстаз.

Мачът започна с атаки на Исландия и още във втората минута Гудмундсон стреля към вратата на Австрия и топката се отби от напречната греда.

В следващите минути исландците продължиха да владеят топката, но трудно стигаха до нещо интересно пред вратата на символичните гости.

Така се стигна до 18-тата минута, когато след изпълнение на тъч, Бьодварсон получи топката в наказателното поле на Австрия, обърна се и с техничен шут покрай вратаря откри резултата на стадион "Стад дьо Франс".

Австрийците опитаха да отговорят, но с изключение на един удар на Арнаутович в 30-тата минута, така и не успяваха да създадат нищо интересно.

Все пак десет минути преди края на първата част, Австрия получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Александър Драгович, но ударът му срещна гредатата.

Така Исландия се оттегли на почивка с гол аванс.

Второто полувреме започна с натиск на Австрия, но удар на Алаба бе избит от голлинията от исландски защитник.

Атаките на Австрия ставаха все по-опасни. Резервата Шьопф можеше да изравни резултата в 55-тата минута, но ударът му бе спасен от Халдорсон.

Логичното се случи в 60-тата минута, когато много активният Шьопф изравни резултата след страхотен самостоятелен рейт.

Натискът на австрийците се засилваше, а Исландия разичташе предимно на контраатаки и при една от тях в 65-тата минута Гилфи Сигурдсон пропусна най-чистото положение за исландците.

Двайсет минути преди края на мача Шьопф можеше да стане герой за своите, но останал очи в очи с вратаря на Исландия не успя да го преоодолее.

Последваха минути на тотално надмощие за Австрия, но така и не успяха да стигнат до нов гол.

ВИЖТЕ ТУК КАК СЕ РАЗВИ МАЧА ПО МИНУТИ

 

Исландия - Австрия 2:1

Голмайстори:

1:0 Бьодварсон - 18' 1:1 Шьопф - 60' 2:1 Траустасон - 90 + 4