Холандия успя да обърне Англия и да спечели с 2:1 като гост на стадион "Уембли". Джейми Варди бе точен за домакините в края на първото полувреме, а с голове на Янсен(50'-дузпа) и Нарсинг(77') "лалетата" обърнаха развоя на срещата.

През първото полувреме играта бе равностойна, но все пак Англия дръпна в резултата след многоходова комбинация и завършващ удар на Варди.

Втората част беше далеч по-интересна и гостите стигнаха до пълен обрат. Първо Янсен беше точен от дузпа, а десетина минути преди края резервата Нарсинг попари всички на "Уембли" и Холандия успя да спечели двубоя.


 

Гостите започнаха двубоя по-добре и първата интересна ситуация бе в наказателното поле на Англия. Фелтман нахлу в пенала на домакините и бе съборен от Дани Роуз, но реферът подмина ситуацията с лека ръка и не отсъди стопроцентова дузпа.

Малко по-късно Мемфис Депай отправи опасен удар, но топката не намери рамката на вратата.

Атаките на Холандия ставаха все по-опасни и четвърт час след началото на срещата и Афелай стреля отдалеч. Този път ударът бе точен, но Фрейзър Форстър спаси.

"Лалетата" стояха изключително добре на стадион "Уембли" и не даваха никакви шансове на своя опонент. 

Първото по-интересно положение пред холандската врата дойде половин час след началото на срещата. Джейми Варди получи хитър пас в наказателното поле, спря добре топката и стреля, но тя профуча на метър над напречната греда.

В следващите минути Англия взе инициативата и пет минути преди края на първата част откри резултата. Страхотна комбинация между Милнър, Лалана, Уокър и Варди остави последния сам на добра позиция и той с техничен удар препарира вратаря на Холандия - 1:0!

Малко след началото на вторите 45 минути реферът все пак отсъди дузпа за "лалетата". Базур центрира в наказателното поле,  Дани Роуз игра с ръка и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Янсен и със силен удар в горня ляв ъгъл на вратата не остави шансове на Фрейзър Форстър - 1:1!

Последваха минути на надмощие за Англия, но гостите се бранеха отлично и чисти положения за гол липсваха.

В 62-рата минута Джейми Варди отправи страхотна тупалка към холандската врата, но Зут спаси със сетни усилия.

В следващите десетина минути не се случи нищо интересно пред двете врати.

Десетина минути преди края станахме свидетели на пълен обрат. Резервата Нарсинг успя да се разпише след грешка в отбраната на Англия. Домакините имаха претенции за нарушение в атака, но те бяха неоснователни.

До края на мача домакините опитаха да вземат нещо, но атаките им бяха доста хаотични и резултата остана непроменен.

 

Англия - Холандия 1:2

Голмайстори:

1:0 Варди - 41'
1:1 Янсен - 50'
1:2 Нарсинг - 77'

Англия: Форстър, Роуз, Стоунс, Смолинг, Уокър, Дринкуотър, Лалана, Милнър, Баркли, Стъридж, Варди

Холандия: Зут, Вилемс, Брума, Блинд, Фелтман, Базур, Афелай, Вайналдум, Депай, Промес, Янсен

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/DK949j6O2Z8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>