Ирландия - Швейцария, приятелски мач, стадион "Авива", 21:45 часа българско време

Прогнозата на Gol.bg:

Един срещу друг ще се изправят два от участниците на предстоящото европейско първенство във Франция. Очаква се селекционерът на Ирландия Мартин О'Нийл даде шанс на някои млади играчи като Мат Дохърти (Уулвс), Джони Хейс (Абърдийн) и Шейн Дъфи (Блекбърн), които ще трябва да докажат, че имат място в отбора за Евро 2016.

В лагера на Ирландия имат известни проблеми с контузии - мачът пропускат Джонатън Уолтърс, Хари Артър и Антъни Пилкингтън, а ветеранът Роби Кийн е под въпрос. Най-вероятно атака на Ейре ще води Шейн Лонг.

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович също е с нагласата да експериментира с дебютанти в националния. Защитникът Нико Елведи (Гладбах), халфът на Грасхопърс Шани Тарашай и вратарят на Йънг Бойс - Ивон Мвого има вероятност да започнат в титулярния състав. Голямата отговорност все пак ще падне върху звездите в тима Шакари, Джака и Сеферович, както и опитните Бехрами, Лихтщайнер и Сендерос.

Традиционно този сблъсък е много равностоен и най-вероятно тази вечер отново ще видим изравнени сили. Последният мач по между им през 2005 г. мина без голове, но днес е по-вероятно да паднат повече. Ирландците играят много силно като домакин и само веднъж в последните си 18 мача у дома, не са успявали да вкарат. Швейцария обаче също е в добра форма, като в 13 срещи има 9 победи и само 2 загуби.

Резултат: 2:2