Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс обяви на пресконференцията преди днешния съдбовен сблъсък от Шампионската лига срещу Базел, че този мач е страхотен шанс за неговите играчи.

Домакините имат нужда от победа над швейцарците, за да продължат на директните елиминации в най-комерсиалния турнир.

"Предстои ни една голяма нощ и това, което се иска от нас, е просто да си свършим работата. В това положение сме, след като завършихме наравно с Лудогорец в последния ни мач". обяви Роджърс на пресконференцията преди днешната среща.

"Това е турнир в който Ливърпул има велика история и това е един страхотен шанс за играчите да класират тима напред в надпреварата и да запишат имената си в историята на клуба, като спечелят мача и ни класират за следващия етап".

"Мисля, че през последните седмици показахме, че вече започваме да се съвземаме след разочароващите моменти. Ние знаем, че ни очаква един много труден мач. Не се нуждаем да спечелим срещата още в първата минута. Европейският футбол е техничен и тактически устроен, така че имаме пред себе си едни 90 минути, за да си свършим работата".

"Трябва да бъдем търпеливи и да играем добър и техничен футбол. Именно с такъв отборът се отличи през последните няколко сезона. Освен това трябва да наблегнем и на тактическия елемент, както и на самата концентрация. Ако можем да направим всичко това, тогава вярвам, че имаме много голям шанс за победа.

"В никакъв случай не подценяваме противника. Пауло свърши добра работа в Базел до момента. Те са топ отбор в своята страна и го показват с представянето си до момента", завърши той.