Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призна, че отборът му е имал доста голям късмет, за да достигне до успеха с 2:1 при визитата на Саутхямптън.

Холандецът джентълменски похвали домакините и смело обяви истината, че този път не неговият отбор бе по-добрият на терена и това бе противника.

Ван Перси се превърна в герой за гостите и с двата си гола им донесе измъчения успех.

"През първото полувреме много лесно губехме топката, тъй като просто нямахме добра позиционна игра", обяви холандецът на пресконференцията след мача.

"Единствените положения, които домакините създадоха, бяха в моментите, в които губехме топката, а това не е никак добре".

"Имахме нужда да владеем повече топката и казах това на момчетата, на полувремето".

"Мисля, че второто полувреме бе по-добро за нас, но Саутхямптън игра по-добре цялостно".

"Първият ни гол бе подарък от домакините, а второто попадение, което вкарахме, бе лесно реализирано от нас, благодарение на противниковия вратар. В крайна сметка сме много щастливи от тази победа".

"Лошото е, че не видях увереността в момчетата, която видях по време на тренировките тази седмица. Тренирахме много добре през цялата седмица, но не видях нищо от това в деня на мача".

"Извадихме късмет в този мач, тъй като домакините може би бяха по-добрият отбор на терена. Но аз мисля, че това, че спечелихме по този начин, е добър сигнал за отбора", завърши той.