Голямата звезда на Англия Уейн Руни вече е само на три гола от изравняване на рекорда на легендарния Сър Боби Чарлтън, след като вкара снощи срещу Шотландия при успеха с 3:1 в Глазгоу.

Въпреки това обаче стрелецът изобщо не мисли за рекордите и обяви след мача, че е изпитал невероятно чувство да отбележи две попадения на "Гайдарите".

Той вече има 46 гола за родината си, а легендарния Чарлтън е с 49 попадения.

"Аз съм просто щастлив, че вкарвам голове за Англия. Това е едно невероятно усещане и чувството да вкарам два гола на Шотландия насред "Селтик Парк" бе специално. Това бе една специална вечер", обяви Руни, цитиран от "Goal.com".

"Постигнахме една голяма победа. Атмосферата на стадиона бе просто прекрасна".

"Трябваше да покажем характер в този мач и го направихме. Шотландия започна много бързо. Атмосферата можеше да се усети още по време на изпълнението на химните, тя бе фантастична. Ние обаче показахме колко сме силни психически и колко добър футбол можем да играем".

"Това е една много голяма победа за нас. Като цяло мисля, че контролирахме мача, след като вкарахме първия гол. Попадението на шотландците ни изнерви леко, но реагирахме страхотно", завърши той.