Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо похвали снощния съперник на тима в Шампионската лига - словенския Марибор.

Лондончани не успяха да спечелят гостуването си и в крайна сметка се задоволиха с равенство 1:1, но въпреки това португалецът бе в настроение на пресконференцията след мача и каза много хубави думи за словенските домакини. "Сините" можеха да стигнат до успеха, но Азар изпусна дузпа малко преди края.

"През първото полувреме не играхме добре. Показахме много бавна игра, без интензивност и креативност в нея. Направихме така, че домакините лесно да контролират мача и да стигнат до това, което искаха", обяви Специалния на пресконференцията след срещата.

"След почивката обаче заиграхме добър футбол, но въпреки това словенците откриха резултата, което направи мача за нас по-труден. Мисля, че след като получихме попадениe бяхме великолепни - креативни, бързи, динамични. Създадохме и доста голови положени. По мое мнение заслужавахме да спечелим, но е справедливо да похвалим усилията на съперника".

"Домакините дадоха всичко от себе си, за да спечелят точки. Ние вкарахме два гола, два много хубави гола, но съдията отмени вторият. Това обаче бе чист гол, така че ние просто трябваше да спечелим. Трябва обаче да приемем това и да похвалим фантастичния стадион на който играхме. На стадиона имаше много ентусиазъм и се получи една фантастична вечер", каза още Специалния.

Португалецът оправда промените, които е направил след почивката, когато пусна в игра на местата на Вилян и Шюрле - Коста и Оскар.

"Опитах се да подобря отбора и мисля, че това бе успешен ход, защото след почивката играхме много добре. Играчите все пак са хора и понякога изненади се случват. Марибор заслужаваше късмета, който имаше, но те не само, че имат късмет, но имат и фантастичен вратар', завърши той.