Повече от 400 човека се включиха в играта на Heineken #opensofia, само двама обаче показаха, че познават града си по-добре от всичко останали.

Веселина и Георги успяха да познаят 9-те локациите показани от чужденците Зак, Пол и Карлос в интерактивното видео заснето с Goggle Glass на opensofia.com и обиколиха 6 от тях за по-малко от 50 минути.

Толкова им беше необходимо за да си спечелят пътуване до Лондон и да го видят така, както никой турист не би го видял. Прочетете следващите редове за да разберете, какво точно им бяха организирали от Heineken по време на тридневното им пътуване миналата седмица.

Кои са тайните, които Лондон ви разкри?

Лондон е интересен, защото крие тайни не само от Англия и Великобритания, но и от целия свят. Това е градът, в който можеш да видиш най-много култури, събрани на едно място и това го прави уникален. Другото уникално у него е, че той съчетава по неповторим начин старото (хилядолетна история, архитектура и култура) и новото. По този начин в него има за всеки по нещо.

А най-любопитните неща, които научихте?

Любимият парфюм на Нейно Величество ухае досущ като есенция на българската роза.

Биг Бен е всъщност името на камбаната, която се намира вътре в кулата и която се счита за най-голямата камбана, която е вкарвана в часовников механизъм

Най-евтиният вариант за закупуване на жилище в Лондон е да си купиш лодка. Нашият екскурзовод ни сподели намерението си да си закупи лодка, която по негови думи струва около 15 000 паунда и има 2 спални и всички удобства на апартамента (кухня, баня, електричество и вода). Намерението му е да акостира с нея в центъра на Лондон като пристанищните такси били около 5000 паунда на година, ако стоиш на едно място целогодино и 0 паунда, ако се местиш на всеки 2 седмици. В сравнение, двустайните жилища в центъра на Лондон започват от около 1 млн. паунда, така че това е една находчива идея.

Англичаните плащат данък около 40% върху наследството, но това не важи за знатните особи. При тях се приема, че наследството принадлежи на титлата и така се запазва в пълен размер при всички наследници през поколенията

Имаше ли нещо, което не ви изненада?

Не ни изненадаха лошото време, високите цени, добрите обноски на хората, червените телефонни кабинки, пръснати из целия град и разбира се традиционните двуетажни автобуси.

Изненада ни, че всички, с които се заговорихме, знаеха къде се намира България. Даже срещнахме хора, които бяха идвали в страната ни – по Черноморието. Усещането, че имат добри впечатления за България беше наистина хубаво.