Шампионката от 2008 година Ана Иванович сложи край на надеждите на Каролине Возняцки за защита на титлата си от престижния международен тенис турнир на твърда настилка от категорията “Premier Mandatory” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

В последен двубой от снощната програма на централния корт сръбкинята постигна категорична победа над доскорошната номер 1 с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/2 и така на практика постави под въпрос мястото й в топ 6 на световната ранглиста от идната седмица.

В началото на двубоя и двете състезателки се поддадоха на напрежението и не успяваха да удържат подаванията си, но при 2/2 Иванович успя да влезе в серия от три поредни гейма, с която на практика си подсигури успеха в първия сет.

Тоталното надмощие на сръбкинята продължи и в първите геймове на втория сет, като ударите й от основната линия бяха изключително прецизни, с нужната дълбочина, което й създаде предимство в разиграванията и нов аванс от 3/1.

Притисната до стената Возняцки опита да обърне развоя на събитията на корта, но единственото до което успя да стигне е само още един гейм в своя актив и така след 71 минути игра тазгодишното участие на Каролине в надпреварата приключи.

В опит да се класира за полуфиналите и да повтори успеха си отпреди 4 години Ана Иванович ще се изправи срещу бившата финалистка от Уимбълдън Марион Бартоли, която по-рано снощи с лекота преодоля Луси Шафарджова с 6/1, 6/4.

До момента Иванович и Бартоли имат изиграни седем официални сблъсъка помежду си, като сръбкинята има минимален превес от 4:3 победи, но последният им мач е бил преди година точно на Индиън Уелс, когато до успеха стига Бартоли.

Ето и статистиката от двубоя:

Иванович   Возняцки
64 1-ви сервис % 79
3 Асове 0
2 Двойни грешки 0
 5/9 Възможности за пробив  2/6
 61/103 Общо спечелени точки  42/103
  Времетраене: 1.10 ч.