Силният международен тенис турнир на твърда настилка в Дубай навлиза в своята заключителна фаза, като днес програмата предвижда да се изиграят всички четвъртфинални сблъсъци.

За радост на приятелите на тениса големите фаворити продължават напред в борба си за трофея, като днес първите четирима поставени в схемата ще се опитат да оформят финалното каре.

Началото на шоуто на централния корт в “Авиейшън клъб” ще дадат Анди Мъри и Томаш Бердих, като това ще бъде пети официален сблъсък помежду им, а балансът до момента е 3:1 победи в полза на чеха.

Веднага след това е сблъсъкът на четирикратния шампион в надпреварата Роджър Федерер с Михаил Южни, като на пръв поглед това изглежда най-предвидимият двубой от днешната програма, тъй като от досега изиграните 11 официални мача помежду им руснакът няма победа.

Вечерната сесия ще бъде открита с “Битката за Сърбия”, в която основни действащи лица ще бъдат Новак Джокович и Янко Типсаревич. Световният номер 1 продължава да е без загуба от началото на сезона и малко вероятно е, тази серия да бъде спряна точно днес.

Последният четвъртфинал е между Жо-Вилфред Цонга и Хуан Мартин Дел Потро. Интересно е да се отбележи, че това ще е втори мач между двамата в рамките само на една седмица,  като преди  няколко  дни на  полуфинала в Марсилия аржентинецът стигна до успеха с 2:1 сета.

Ето и цялата програма за днес:

 

Централен корт

12.00 ч.

Анди Мъри

Томаш Бердих

не преди 15.00 ч.

Роджър Федерер

Михаил Южни

не преди 17.00 ч.

Новак Джокович

Янко Типсаревич

не преди 19.00 ч.

Жо-Вилфред Цонга

Хуан Мартин Дел Потро