След поредната загуба в Бундеслигата натискът да бъде сменен треньора на Шалке Феликс Магат стана още по-силен. Раул застана на негова страна.

„Той е превъзходен треньор. Гласува ми голямо доверие и аз съм му благодарен за това. Изисква много, твърд е, но под негово ръководство се чувствам добре”, намери точните думи Раул.

Нападателят не пожела да коментира дали има връзка между неговото оставане в отбора и съдбата на треньора. Твърди се, че ако Магат бъде махнат Раул ще го последва.

И докато в първенството отборът крета, в Шампионската лига има отлрични изгледи за четвъртфинал. След като постигна равенство 1:1 като гост Шалке ще се опита да отстрани Валенсия в реванша от осминафиналите тази седмица.

„Реваншът ще е доста сложен. Но резултатът от първия мач ни дава малко предимство. Като отбор със силна контраатака Валенсия е опасен гост”, предупреди той пред списание Кикер.

„Трябва да сме концентрирани и решителни. И да действаме като отбор – както направихме това в полуфинала срещу Байерн в Мюнхен”, припомня успеха за купата на Германия той.

Раул похвали особено играта на младата звезда на Валенсия Хуан Мата, който пропусна поради травма първата среща.

„Той е технически отличен футболист, със страхотен пас и сам вкарва голове. С него Валенсия ще са по-силни”, смята звездата.