Носителката на Големия кристален глобус Линдзи Вон триумфира в супер гигантския слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в италианския зимен център Тарвизио.

Както и онзи ден в спускането за супер комбинацията, днес американката отново бе безупречна на пистата “Артико Ди Прамперо” и спечели първото място с общо време от 1:21.75 мин., с което на практика си осигури и малката световна купа в дисциплината.

Нещо повече, с успеха си в Тарвизио, и третото място на лидерката в генералното класиране Мария Риш, Вон се върна в борбата за Големия кристален глобус, като неговата съдба ще бъде решена на финалите в Лензерхелде.

Още две американки намериха място в челото на класирането в супер гигантския слалом – Джули Манкузо се нареди втора, а приятната изненада – Лорен Рос зае четвъртото място в подреждането.

Победителката от вчерашната надпревара в кралската дисциплина – Аня Першон – не успя да повтори великолепното си представяне и днес остана едва пета, а веднага след нея се нареди световната шампионка Елизабет Гьоргел.

Класиране:

  име нац. време
1. Линдзи Вон САЩ 1:21.75
2. Джули Манкузо САЩ  + 0.23
3. Мария Риш Гер  + 0.50
4. Лорен Рос САЩ  + 0.70
5. Аня Першон Шв  + 0.72
6. Елизабет Гьоргел Авс  + 0.76
7. Тина Мазе Слвн  + 0.78
8. В. Ребенсбург Гер  + 0.80
9. Каролина Кастильо Исп  + 0.95
10. Фабиене Сутер Швейц  + 0.96