Директното класиране на Байерн за Шампионската лига става все по-трудно. Байер Леверкузен победи с 3:0 Волфсбург и се утвърди на второто място със седем точки аванс пред баварците.

В състава на домакините отсъстваха редица титуляри - Хюпия и Балич имат коремни проблеми, Видал е наказан, а Барнета се възстановява. Въпреки това Михаел Балак остана дори извън групата, тъй като не е във форма.

Още с първата си опасна атака Байер поведе – в 21-ата минута Бендер получи пас с пета от Сам и с хубав далечен удар наказа бившия си отбор – 1:0. Малко след това вратарят Беналио предотврати втори гол с отлично спасяване.

В 29-ата минута обаче Ренато Аугусто отново с далечен удар покачи на 2:0. Играта на Волфсбург съвсем се разпадна, докато Байер доминираше вдъхновено.

В добавеното време на първото полувреме Щефан Кислинг направи резултата класически като прехвърли елегантно Беналио и мачът беше решен.

И след подновяването на играта картината не се промени, Ренато Аугусто имаше възможност да покачи, но този път Беналио спаси. Докрая нов тол не падна, гостите отдавна се бяха предали и вече са изпадане.

С победата Байер марширува с успех към Шампионската лига и продължава похода си в Лига Европа. Очаква се скоро треньорът Юп Хайнкес да преподпише договора си и догодина да бере плодовете на отличната си работа.