Победителите от 2008г. и 2009г. – отборът на Испания – започна по най-добрия начин тазгодишната си кампания на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже – купа “Дейвис”.

В препълнената “Спирудом”, в Шарлероа, испанците не показаха никакви сантименти към домакините от Белгия, спечелвайки първите две срещи на сингъл от старта на световната група.

В първия мач за деня Фернандо Вердаско срази Ксавие Малис с 6/4, 6/3, 6/1, а малко след това на корта се появи за пръв път от Аустрелиън оупън насам и световният номер 1 Рафаел Надал, който не остави никакви шансове на Рубен Бемелманс – 6/2, 6/4, 6/2.

Така при успех утре в мача на двойки между Лопес/Вердаско и Малис/Рокус иберийците на практика ще си осигурят крайния успех и ще обезсмислят последните два мача на сингъл, предвидени за неделя.

Със същата комфортна преднина след изиграването на първите срещи на сингъл се сдобиха и тимовете на Аржентина и Франция, съответно срещу Румъния и Австрия, докато настоящите шампиони от Сърбия, които са без голямата си звезда Новак Джокович, бяха изненадани неприятно от Сомдев Деварман и засега резултата срещу Индия е само 1:1.

Останалите резултати до момента:

Световна група:
Белгия 0
Испания 2
Аржентина 2
Румъния 0
Австрия 0
Франция 2
Германия 1
Хърватска 1
Сърбия 1
Индия 1
Чехия 1
Казахстан 1